15.08.11

Behoefte aan informatie wordt steeds groter

genereer een pdf van dit berichtprintervriendelijk

Ondanks het feit dat er steeds meer gespecialiseerde reptielenspeciaalzaken komen , kopen mensen nog steeds reptielen bij tuincentra en minder gespecialiseerde zaken.
Vaak krijgen mensen dan niet volledige informatie waardoor hun aangekochte dieren dan na enige tijd ernstig ziek worden of zelfs overlijden.
Het gemis aan goede informatie is vaak een kwestie van basiskennis en het inspelen op impulsieve kopers ,zodat de kassa rinkelt.
Het vreemde is , dat vaak juist de kassa meer en beter rinkelt als je de juiste informatie geeft ;
tevreden klanten komen terug en goed geïnformeerde klanten kopen alles wat nodig is om hun aangekochte dieren zo goed en gezond mogelijk te houden!
Zaken die minder goede informatie geven zullen uiteindelijk verdwijnen omdat klanten gaan praten over hun ervaringen en betere adressen uitwisselen.
Ook gaan steeds meer mensen naar beursen , waar het zelfde fenomeen te zien is ;
ook dáár zijn er HANDELAREN en verkopers die hun dieren graag op de juiste manier willen verkopen.
Vaak is het moeilijk om het verschil te vinden , maar wij adviseren dan altijd om iemand te zoeken die ervaring heeft met reptielen om mee te lopen naar de juiste stand , en het advies van deze ervaren persoon ter harte te nemen zodat u een betere keuze kan maken en de juiste informatie krijgt.
Vraag altijd naar leeftijd , geslacht en gezondheid , maar vergeet niet om te vragen naar citespapieren (indien nodig) of overdrachtspapieren.
LET OP : op beursen wordt er vaak makkelijk gezegd dat voor bepaalde dieren geen papieren nodig zijn , vaak gaat het dan om boa's of koningspythons , DIT KLOPT ABSOLUUT NIET!
Bij boa's en pythons is er altijd minimaal een nakweekverklaring nodig , indien het gaat om een wildvang of ingevoerd dier , heeft u zelfs citespapieren nodig!
Geplaatst door Rob in Div Lees of plaats commentaar